in Algemeen

Gratis mobiel versie van je website

Er zijn twee technieken die mij bekend zijn om dit te doen. Ga naar www.mofuse.com, registreer binnen 10 seconden (er word gevraagd naar een bestaande e-mail adres en wachtwoord die je eventjes moet verzinnen). Eenmaal ingelogd, krijg je zo een scherm:

Vul de velden in en klik daarna op “Create Your Mobile Site“, je krijgt dan het URL om je website via mobiele telefoontjes te bezoeken. Bezoek de mijne via je mobiel en zie hoe het eruit ziet, maak even een vergelijking en dan zie je het groot verschil gelijk. Het adres van mijn mobiel website is: http://navinpoeran.mofuse.mobi. Je kan het ook gewoon in je favoriete browser open maken en het verschil bekijken. Hieronder een schermafbeelding:

Een tweede manier om gratis en snel je eigen mobiel vriendelijke webpagina te maken is via GoogleReader. GoogleReader kan bijzondere goede mobiele versie via jou RSS feed genereren. Enig minpunt hieraan vind ik het ├╝bergrote URL dat je dan moet onthouden als je het aan iemand moet geven. Handig is natuurlijk als je gewoon ergens boven aan je website, een gigantisch, bij wijze van spreke, knop plaatst, met als tekst “mobiel versie.” Als je een mobiel versie van je website wil maken via GoogleReader, ga dan naar http://www.google.com/reader/m/view/feed/hier-komt-jou-feed-adres/ en vervang “hier-komt-jou-feed-adres” met je eigen feed adres. Je krijgt dan een heel mooie output voor je website. Bezoek die van mij ‘s http://www.google.com/reader/m/view/feed/http://www.navinpoeran.com/feed/ of bekijk hieronder het schermafbeelding:

Write a Comment

Comment

Anti-spam vraag: