in Algemeen

Reset je Firefox zoekmachine

Heb je ooit één of ander programma geïnstalleerd die toen óók je standaard zoekmachine veranderde naar haar eigen? Je installeerde voorbeeld ICQ en daarna gingen al je zoekopdrachten via ICQ? Heb je het toen proberen weghalen via “Add/Remove Search Engines”, maar nooit met succes? Ik had ook zo een probleem. Al een tijdje eigenlijk. Mijn GTB werkte normaal met Google als standaard zoekmachine, maar die van mijn Firefox ging telkens in ICQ, ondanks dat ik dat op alle mogelijke meest voor de hand liggende manieren had weg gehaald. Toen een beetje gaan zoeken, en vond een website, met prima uitleg.

 1. Typ in de adres balk, “about:config” (zonder aanhalingstekens)
 2. Zoek naar keyword.url
 3. Rechtsklik erop en klik daarna op “reset”

Zo zorg je ervoor dat de door jou aangegeven zoekmachine als “default” in je web browser gaat werken. Het overnemen van een standaard zoekmachine in een web browser is ook als “browser hijacking” bekend.

Bron: How to reset Firefox default search engine

Write a Comment

Comment

Anti-spam vraag:

22 Comments

 1. Thanx. Ik kreeg ineens standaard Yahoo als zoekmachine, maar dat werkt toch niet zo goed als Google. Wel raar trouwens dat je zo’n ingewikkelde stap moet zetten om een standaard zoekmachine in te stellen. Maar nogmaals bedankt

 2. Het werkt niet. Ik heb een hele vage zoekmachine die ik wil verwijderen. Heb de instructie’s exact opgevolgd. Er verandert niks. Wat ik ook graag zou willen is NIET hoe ik moet resetten (dat werkt dus niet) maar hoe ik google actief kan instellen als mijn favoriete zoekmachine. Is dat mogelijk in firefox? Wat moet ik dan doen?
  Buitengewoon irritant dat zoekmachines mijn redelijk beveiligde systeem blijkbaar kunnen kapen.

 3. je kan ook aanpassen drukken en vervangen door: “http://www.google.com/search?q=” (zonder de “”) dan is het zoeken in de url-bar ook via google

 4. Hallo ik heb een probleem met de google zoekmachine.
  Als ik wil zoeken doet het niets of krijg ik een scherm met een CAPTCHA
  maar het invullen lost niets op.

  Gr.

  Deborah