in SEO

URL search zoekopdrachten werkt

©World Class Traffic Jam

Ik las vorig jaar op Blogstorm over hoe “je duizenden bezoekers naar je blog kan trekken via URL zoekopdrachten“, of het echt werkte wist ik niet. Ik ben ermee gaan experimenteren, nu 5 maanden later kan ik dus bevestigen dat het wel werkt. (krijg namelijk al 5 maanden verkeer van “URL zoekopdrachten“)

Wat houdt het eigenlijk in

Dat ding is eigenlijk; dat veel bezoekers gewoon complete URL’s intypen, en jouw pagina kan om verschillende redenen hogerop verschijnen dan de website die die persoon eigenlijk wou bezoeken, met als gevolg; een unieke bezoeker (en als die leuk vindt wat jij allemaal te bieden hebt: een terugkomende bezoeker).

Jou pagina kan hoger bij hem verschijnen, doordat

 • de inhoud van jouw website misschien meer relevant is aan de gebruiker’s “Google webhistory” (voor het geval hij wel is ingelogd)
 • jij je pagina beter hebt geoptimaliseerd dan je concurrent
 • de pagina op een ouder domeinnaam staat (de jouwe)
 • de gebruiker bijvoorbeeld had ingesteld dat die alleen resultaten van afgelopen maand wil zien, en jouw pagina nog niet zo oud is
 • enz

Het beste is dus dat je die pagina’s als landing pages optimaliseert

 • met betere foto’s
 • en met betere tekst

Ik had eerlijk gezegd die pagina’s niet (echt veel) geoptimaliseerd hoor. Heb ze gewoon aangemaakt en daarna laten indexeren. Heb er toch wat verkeer van gekregen. Één van de pagina’s die ik had gemaakt, was een van Hyves. Zoals je in het plaatje hieronder kan zien, wordt mijn website wel ‘s vertoond in de zoekresultaten. Het plaatje heb ik trouwens rechtstreeks uit mijn GWT gehaald:

Voor hen die graag de rankings van hun concurrenten willen “stelen”, is dit zeker ook een alternatief om uit te proberen.

 1. Hoi heren,
  Bedankt voor jullie reacties.

  @André: het is eigenlijk niet bepaald wit hoor, maar als je in koeienletters erbij kan vermelden dat het om een ander pagina gaat, maak je al heel wat goed vind ik.

Comments are closed.