in Google Analytics

Betaald verkeer meten vanuit Facebook

Ik ben eigenlijk al een tijdje bezig op Facebook met betaald adverteren. Het kost eerlijk gezegd heel weinig, in vergelijking met Google Adwords, en levert veel relevantere kliks – ten minste, in mijn ervaring. Dit wil je natuurlijk allemaal nauwkeurig meten via Google Analytics en GetClicky.

Trouwens, ik ben ook veel vaker te vinden in mijn GetClicky stats, dan in mijn Google Analytics stats, hoewel ik altijd beide analytics programma’s installeer voor mijn websites.

CPC/betaald verkeer meten in Google Analytics

En zoals altijd, houd ik mijn artikelen altijd kort en praktisch :)

Hier dus in stappen:

  1. Tag je landingspagina met de Google Analytics URL builder. Je gaat dus daar moeten invullen een campagne bron, een medium en een campagne naam, aangezien we hier te maken hebben met Facebook en medium gewoon cpc is (je betaald per klik), en je de campagne mag noemen wat je wilt, krijgen we dan zoiets:
    domein/?utm_source=facebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=CAMPAGNENAAM
  2. In Facebook Ads bij het opzetten van je advertentie, vul bij URL, je URL in die je hebt gemaakt via de Google Analytics URL builder
  3. Opslaan je advertentie bij Facebook

Dit terug zien in Google Analytics

  1. Maak je rapport open
  2. Ga naar Verkeersbronnen > Campagnes

Dit terug zien in GetClicky

  1. Maak je profiel open
  2. Ga naar Campaigns > Campaigns

Ik heb dit vanmiddag geïnstalleerd voor mijn nieuwe website werken in suriname. Ik noem mijn campagne, gewoon intro.

Hieronder in screenshots hoe het eruit ziet:

In Google Analytics:
Facebook Google Analytics campagne

In GetClicky:
Facebook GetClicky campagne

Succes :)

Write a Comment

Comment

Anti-spam vraag: