in Algemeen

SEO is om omzet te vergroten

De laatste tijd lees ik ook heel veel internet-ondernemer gerichte items op ‘t net. Eigenlijk vind ik dat een SEO consultant ook business-minded moet zijn. Kunnen denken als een commerciële-man. SEO is niet meer eigenlijk alleen verkeer naar een website ‘lokken’, misschien wel oud nieuws voor velen, daarom is het van belang dat je je ook verdiept in artikelen die geschreven worden door startende bedrijven of bedrijven die al iets hebben bereikt (zoals vb. Dropbox).

Ook de presentaties van die bedrijven ‘consumeert’, hun blogs bijhoudt (ja, ‘t is niet eenvoudig om dit alles bij te houden). Er zijn heel veel sites, waar veel ondernemers bij elkaar komen om hun dingen te bespreken. Er zijn ook veel blogs.

In Suriname zit dit nog in de kinderschoenen. Zelfs de top bedrijven hier, die doen aan web development, houden weinig rekening met basis SEO zaken zoals een 404-pagina opzetten. Een 301 is misschien nog te ver gezocht.

Een paar items die ik recentelijk heb gelezen:

En deze van Dropbox is van een tijdje terug. De oprichters praten in hun presentatie hoe ze vanuit 0 gebruikers naar miljoenen gebruikers zijn gegaan.

Heel erg interessant.

Write a Comment

Comment

Anti-spam vraag:

  1. Die Dropbox presentatie is inderdaad de moeite waard om eens te kijken. Toch zou ik nog graag eens de vanuit het perspectief van de Dropbox jongens zelf horen wat ze er over te zeggen hebben.

    Rick (neef van Emiel)