in Algemeen

Wie heeft je op Facebook unfriend/defriend

Er zijn eigenlijk verschillende tools, om op de hoogte te blijven als iemand je heeft weg gehaald (defriend/unfriend) uit zijn/haar Facebook vrienden lijst.

Een tijd terug schreef ik over Defriend Alert. Een andere tool die ik recentelijk tegen kwam, heet Twentyfeet. Het is een soort analytics voor Facebook.

Hun website vind je hier:

Niet alleen houdt het bij wie jou allemaal heeft unfriend/defriend, maar ook je nieuwe vrienden houdt het bij. Zie hieronder een paar screenshots:

De andere tool, om te kijken wie jou op Facebook heeft defriend of unfriend (maar deze doet ‘m helaas niet meer…):

Zie:

En dan hebben we nog altijd nog een extra optie. Hiermee heb ik zelf ook ervaring. Het werkt alleen op Firefox, check:

Write a Comment

Comment

Anti-spam vraag:

  1. Het wordt steeds gekker. Een tool om mensen in de gaten te houden die jou niet meer in de gaten willen houden. Ik kan de marketingwaarde hiervan wel begrijpen, maar als je er nuchter over nadenkt is het eigenlijk absurd.

  2. Update: de tool is ondertussen alweer zelf gedefriend door facebook. De functionaliteit “has been disabled by Facebook for “circumvent[ing]… intended limitations on core Facebook features and functionality.””
    Het is dus ook defriend en niet unfriend.

  3. Op zich niks raars aan. Je houd die mensen ook verder niet in de gaten. Je wordt alleen op de hoogte gehouden wanneer iemand je ontvriend. Zeer nuttig.

  4. Wanneer je iemand ontvriend…blijven je eerdere berichten van jou dan zichtbaar in zijn/haar fb? Of wordt de hele geschiedenis automatisch verwijderd?